vineri, 1 octombrie 2010

Cum imi spal parul

Inainte de a-mi baga parul sub dus, il piaptan foarte bine cu miscari blande pentru a nu-l rupe. Atunci cand il spal folosesc apa calda - astfel se deschid glandele si toata murdaria dispare! -, iar la clatire folosesc apa rece - pentru a inchide glandele si pentru a-i da luciu parului.
Inaite de a folosi sampon, tin parul cateva secunde sub jetul de apa pentru a indeparta urmele produselor de hairstyle. Pun sampon intr-o mana, dupa care imi frec mainile pentru a putea sampona tot scalpul. (Nu imi frec niciodata parul cu sampon! Samponul ajunge singur pe lungimea firului de par curatandu-l!) Aplic samponul la radacini si masez usor cu buricele degetelor din crestet spre tample si din crestet spre ceafa. Apoi clatesc. Repet operatiunea de doua ori. Scopul primei samponari este de a inlatura toata murdaria si uleiul de pe par, pe cand cea de a doua samponare presupune tratarea parului. Astfel ca a doua samponare trebuie sa dureze ceva mai mult decat prima. Dupa cea de a doua samponare imi clatesc parul foarte bine cu apa calduta spre rece (depinde cat rezist :P ) Dupa clatire, imi tamponez parul cu prosopul pentru a-l pregati de aplicarea balsamului. (Nu stoarceti niciodata parul deoarece este foarte sensibil atunci cand e ud si se rupe foarte repede!) Aplic balsamul de la jumatatea firului de par si il las sa actioneze aproximativ cinci minute infasurat intr-un prosop. Dupa cele cinci minute urmeaza clatirea finala cu apa din abundenta pentru a inlatura tot balsamul.

4 comentarii:

Irina spunea...

hmm ciudat ritual ai tu, eu las balsamul sa actioneze fara sa mai pun proposul pe el, ci in timp ce ma spal pe corp, ma epilez etc etc. In rest, cam asa fac si eu; iar dupa spalare, stau cu prosopul vreo 20min, ca sa absoarba toata apa din fir, pentru a nu-l slabi atunci cand folosesc foehnul.

Ana-Maria spunea...

Eu nu prea folosesc foehnul, dar si eu stau cu prosopul pe par cateva minute dupa ce ies din cada/dush. :P
Pun prosopul pe par atunci cand stau cu balsamul pentru a-i accelera puterea de hidratare a parului. :)

Eliza spunea...

corect ... :) balsamul se aplica pe varfuri, nu pe scalp
Eu il las doar sa actioneze balsanul pana termin dusul si apoi clatesc

Ana-Maria spunea...

Si eu la fel fac, Eliza. :)