marți, 28 septembrie 2010

Off!

De obicei, imi aranjez singura parul cand merg la un eveniment. Dar cum nunta din weekend-ul trecut a fost una speciala... M-am prezentat frumos la un salon din oras, recomandat de o prietena - clienta fidela a acestui salon. Zis si facut. La ora 15:00 aveam programare. Am ajuns la 14:50. In salon era o singura clienta si trei coafeze. M-am prezentat, spunand ca am programare la X. X mi-a aruncat o privire si m-a intrebat, deranjata, ce vreau. Deja ochii mei erau cat cepele pentru ca nu ma asteptam la o astfel de atitudine... Am repetat ceea ce deja spusesem cu cateva secunde inainte. M-a rugat - mult spus "m-a rugat" - sa iau un loc pana isi termina clienta. Ooook. Dupa 15 minute ma intreaba cum vreau sa imi aranjeze parul - clienta cealalta era tot pe scaun. I-am spus ca am o rochie cu influente vintage si ca vreau un coc simplu in ton cu rochia... Nici nu am terminat ceea ce aveam de spus ca mi-a si raspuns sec cu un "Bine." Eram in imposibilitatea de a lua o decizie. Sa raman? Sau sa plec? ... Era 15:15, iar eu la 17:00 ar fi trebuit sa fiu la cununia religioasa... Plus ca... venisem cu recomandare... Mi-am adunat toata rabdarea pe care o am si mi-am propus sa astept, in ideea ca poate doar mi se pare mie...
La 15:25 a inceput sa se ocupe de mine. I-am explicat iar ceea ce vreau de la ea. Si incepe sa se joace cu parul meu. Ok - mi-am spus - vrea sa imi cunoasca firul de par si pe urma mergem la scafa... Dar, nu! Ea ma piaptana. Tapeaza parul si in mai putin de 40 minute cocul meu este gata! Si in tot acest timp nu a schimbat trei cuvinte cu mine; era prea prinsa in discutiile cu colegele ei... La final, plata. 80 lei.
Am fost de-a dreptul oripilata de toata aceasta experienta! Ma repet, acum cativa ani am lucrat si eu intr-un salon de infrumusetare in Cluj Napoca. La noi cand intra clienta in salon eram doar un zambet si toata atentia stilistului era canalizata pe clienta! Clienta era rasfatata. Ceai cu biscuiti. Parul - spalat si tratat. Spuma. Bigudiuri cu scai. Stat la casca. Delectare cu ultimele reviste glossy... Iar cand clienta ajungea pe scaunul de coafat... i se dadeau sfaturi legate de intretinerea parului... Si toata lumea era incantata de rezultat!
La nunta, m-am plans fetelor de experienta mea din salon... Mi-au raspuns dezamagitor: "Aici, toate sunt asa."

8 comentarii:

Adina spunea...

Da... nimic nou... greu gasesti in zilele astea fete dragute in saloane, magazine etc... :(:(

Anonim spunea...

ma cuprinde groaza cand ma gandesc ca saptamana viitoare ar cam trebui sa merg si eu pentru taierea varfurilor... operatiune simpla, da' niciodata nu se stie cum iesi pe usa saloanelor din Bucuresti

ColourMePretty spunea...

Eu din fericire sunt prietena cu cea care se ocupa de parul meu...intai am cunoscut-o ca om si abia apoi ca profesionist.Imi permit sa o ametesc cu intrebari si explicatii,comentez la fiecare pas daca nu inteleg sau ma sperie procedura,nu mi-e rusine sa ma plang daca mi se pare ca o ia intr-o alta directie decat cea dorita de mine.Desi ar putea cere mai mult,inca mai lucreaza in salonul de cartier,cochet,dar nu cu un vad comercial remarcabil.Mi-a spus ca e aproape de casa si ca se simte ca in familie,ca i-ar fi greu sa plece numai de dragul unui salariu mai mare.
Cand a plecat din tara aproape un an m-a gasit cu parul varza...eram blonda si mi-l cam prajise o "specialista" surogat cu tone de decobes deschizandu-l din ce in ce mai tare desi eu insistam sa imi pastrez baza cognac.

Ema, Brasov spunea...

Maria, in afara cazurilor placute in care si angajatii si clientii sunt multumiti au loc astfel de experiente neplacute unde putem recunoaste ca personaje: angajata nepregatita, blazata si "smechera" (ca in cazul descris de tine) si clienta needucata sau frustrata, vesnic nemultumita. Pot afirma ca am experienta ca clienta, angajata si responsabila de salon.
Voi face postare pe aceasta tema.

Ana-Maria spunea...

Din cauza prietenei mele nu am putut comenta prea multe - ea e clienta fidela a acestui salon.
Mi-am intrebat prietena ce ii place acolo?!?!? Mi-a spus ca s-a familiarizat cu fetele, ca e salonul la care merge de multi ani si ca e multumita de rezultat. A completat spunandu-mi ca in orasul nostru nu o sa gasesc niciodata ceea ce vreau eu. :( Dezamagitor!

Unknown spunea...

hmm, asa credeam si eu, ca toate sunt asa, dar am fost acum cateva saptamani cu sora mea la salonul la care merge ea (eu sunt falita, nu merg nicaieri); acolo m-a rasfatat sora mea cu o tunsoare - mai mult varfuri + scurtat breton. ideea e ca tipa care m-a tuns a fost atat de draguta, a vorbit cu mine foarte mult, am ras, m-am simtit bine, rasfatata...iar parul...i-am zis sa imi ia 2 cm, fix 2 cm a taiat...iar bretonul, nu a fost umflat, asa cum mi-l fac de obicei "coafezele" si pe care nu il suport, ci exact cum mi-am dorit eu.
costul? 50 lei. unde? pai in iris titan (langa auchan) - cum intri, undeva pe stanga...nu stiu cum se numeste.

Unknown spunea...

Nici nu ma mir.In Bucuresti orice este posibil !

Ana-Maria spunea...

Hari, ma bucur sa aud ca se poate si bine! :)