luni, 31 mai 2010

Solution

Vineri am fost la dermatolog. Se pare ca problemele mele sunt mai grave decat credeam eu; am comedoane inflamate, cauzate de dereglari hormonale (la varsta mea, acestea este singurul motiv plauzibil). Trebuie sa imi fac un set de analize si o ecografie pe care sa le prezint peste trei saptamani. :(
Mi s-a recomandat sa renunt la cremele dermato-cosmetice dedicate tenului acneic; gelul de capatai sa fie de acum inainte - timp de 3 luni - ISOTREXIN si sa iau pastile de zinc.
Isotrexin gel se foloseste pentru tratamentul acneei:
-face pielea mai putin grasa-detaseaza punctele negre si albe
-opreste reaparitia punctelor negre si albe
-suprima bacteria care produce acneea
-reduce numarul comedoamelor rosii inflamate
Rezultatul optim al tratamentului cu Isotrexin apare dupa aproximativ 6-8 saptamani.
Isotrexin va fi utilizat o data sau de doua ori pe zi. Se aplica un strat subtire pe toata zona afectata de acnee, dupa ce pielea a fost curatata sau demachiata in prealabil.

Compozitie: izotretinoin 0.5 mg, eritromicina 20 mg si excipienti.

8 comentarii:

ColourMePretty spunea...

l-am folosit si eu,insa nu primavara/vara pt ca te expui la soare.Eu m-am descuamat serios,si paream usor arsa,pielea era rosie si aspra.Sper sa se comporte mai bine pe tenul tau,eu a trebuit sa renunt la el repede caci era prea agresiv.

Ana-Maria spunea...

:( Sper sa nu dau de o alta problema...
Mi-a recomandat sa folosesc dupa aplicarea gelului, Bioderma Sebium Hydra care hidrateaza pielea supusa tratamentelor.

monica_s23 spunea...

Dar inainte de a incepe sa il iei de ce nu mai ceri sfatul unui dermatolog? Sa vezi si o alta perspectiva?

Ana-Maria spunea...

Nu m-am gandit la asta... As putea. :)

monica_s23 spunea...

Cred ca ar fi cel mai indicat.. Din cate zice Ramona pare destul de puternic si daca ai un ten sensibil sa nu iti faci mai mult rau decat bine.

Ana-Maria spunea...

:*

adela sirghie spunea...

Sunt foarte interesata de evolutia tenului tau dupa Isotrexin.. Ma gandeam ca poate ne spui in fiecare saptamana ce se intampla, daca ti se pare interesant si tie.
Eu sunt foarte curioasa.

Ana-Maria spunea...

Eu am folosit produsul toata saptamana aceasta. :) Nu am observat o descuamare a tenului, dar nici o schimbare prea mare in bine...
Atunci cand aplic gelul pe zona cu probleme, simt ca ma "strange" fata. Pentru a scapa de aceasta senzatie, aplic crema de la Bioderma, Hydra.
Doctorul mi-a recomandat sa il folosesc de doua ori pe zi, dar nu pot sa aplic fdt peste, deoarece gelul parca se decojeste de pe fata. :( Asa ca... il folosesc doar seara, dupa demachere. :D
Dimineata folosesc Brevoxyl (tot la recomandarea dermatologului) in care am adaugat o pilula de Dalacin C.
*Brevoxyl: crema-tratament impotriva acneei recomandat in acneea usoara si de forma medie. Brevoxyl este un tratament pe baza de benzoil peroxid(4%), substanta utilizata cu succes in tratarea acneei.
*Dalacin C: antibiotic utilizat pentru tratamentul si prevenirea diferitelor tipuri de infectii produse de catre bacterii sau paraziti, sau al malariei.