marți, 4 mai 2010

Hairdresser or what?!?!

Sa iti gasesti stilistul potrivit poate fi o mare provocare; vrei ca el sa asculte ce ai de spus si sa vina cu sugestii pertinente! Un bun stilist stie ce ni se potriveste si ce nu si ar trebui sa fie sincer cu noi spunandu-ne adevarul!
Cand ne alegem un nou stilist, intrebam prietenii, colegii de serviciu... unde isi aranjeaza parul; ii intrebam daca sunt multumiti de rezultat, daca necesita programare, daca programarea este respectata, daca produsele folosite sunt de calitate, daca relationeaza cu stilistul... Cand ne schimbam stilistul, avem emotii! Unii spun ca este vorba doar de par, iar parul creste! Totusi, nu este atat de simplu. Da, creste. 1 cm/ luna! Daca te tunde periuta, iar tu ti-l doreai lung... o sa iti creasca in doi, trei ani! Daca te vopseste negru, iar tu iti doreai blond? ... Decapaj. :( Nu ne dorim asta! Alegerea unui stilist nou este un pas foarte important in viata unei femei.
Un stilist trebuie sa vina cu sugestii, daca nu esti de acord, trebuie sa iti respecte decizia!
Cand iti alegi un nou stilist, intreaba-l:
- de cat timp este in bransa,
- ce experienta are,
- daca a participat la seminarii... ,
- daca are un portofoliu de prezentare si daca il poti vedea,
- daca stapaneste mai multe stiluri de tuns.
Toate acestea te vor ajuta sa iei o decizie buna.
O data ce ti-ai ales stilistul, programeaza o sedinta pentru o samponare si un aranjat de zi. Astfel vei avea ocazia sa il pui la incercare! Daca esti multumita de rezultat, reprogrameaza-te!
Cand esti pe scaunul stilistului, asigura-te ca esti in centrul atentiei!

6 comentarii:

Sim spunea...

Ai o leapsa la mine pe blog :D

Ana-Maria spunea...

Multumesc. :*

Secret21 spunea...

Olla Maria, am intrat pe blogul tau dupa ce am citit un comentariu de pe blogul Adelei. M-ai fascinat cu descrierea tonurilor ce le au vopselele de par si am vazut ca te pricepi in domeniul asta.
Am intrebat-o si pe Adela, acum te intreb si pe tine ce produse sa mai folosesc pentru parul meu foarte deshidratat.
M-am decolorat si vopsit de multe ori iar parul meu este extrem de uscat incat se rupe atunci cand e spalat, e ca o guma ce se intinde.Am anumite suvite de par rupte...
Am folosit l'oreal absolut repair, ducray nutricerat si nimic acum folosesc inainte de fiecare spalare (de 2/saptamana) ulei de masline+ ulei de la phyto (din acela cu proteine din galbenus de ou)+ galbenus de ou+vit A,D,B5,B12 si stau asa cu masca asta minim o ora apoi ma spal cu sampon phytonectar + masca l'oreal sau ducray apoi aplic pe parul zvantat ulei intensiv hidratant de la ducray il usuc si coafez cu peria ca altfel sta ca o matura.
Trebuie sa astept sa mai creasca sa-l tund treptat ca asa daca as scapa de tot parul uscat ar insemna sa ma tund periuta :((((
Ce sa fac?Ce sa mai folosesc pentru hidratarea lui profunda?

Ana-Maria spunea...

Bine ai venit pe blogul meu, Secret21! :*
Ok... Par foarte deteriorat din cauza decolorarii lui si vopsirii repetate... Incep prin a-ti spune ca va trebui cel putin o data la 6 saptamani sa tai din el 1-2cm. Foloseste nuantator in locul vopselei si nu il mai decolora!!! :P Si eu, la fel ca tine mi-am supus parul la muuuulte (+permanent!) pana intr-o zi cand am spus STOP! L-am tuns bob pana la barbie (imi trecea cu vreo 10 cm de umeri cand m-am tuns) si am folosit un tratament cu petrol de la Gerovital, iar varfurile le tratam cu un ser de la Subrina. :)
Alt sfat: incearca atunci cand e cald afara, sa nu iti mai usuci parul cu feonul si foloseste foarte rar - sau deloc! - spuma si fixativ!
Eu nu am folosit niciodata ulei de masline, dar am inteles ca isi face treaba. Din cate stiu... trebuie aplicat doar pe varfuri sau de la jumatatea firului de par. Aplicat de la radacina, acesta sugruma glandele si rupe firul de par.
Mult succes si vointa!
XOXO

Secret21 spunea...

Sper sa am rabdare si vointa sa-l aduc pe calea cea buna pentru ca oricum parul meu este pana la barbie :)
Multumesc, Maria esti o dragutza.

Ana-Maria spunea...

Ufff! Deja e scurt... A-i putea opta pentru freza Rihannei. :D