miercuri, 28 aprilie 2010

Detoxify the body


De doua ori pe an ar trebui sa urmam o cura de detoxifiere de 1-3 saptamani.
Prin detoxifiere intelegem curatarea sangelui si eliminarea toxinelor din organism.

Primii pasi:
  1. Renuntarea la: cafea, tigari, alcool, zahar, grasimi saturate, prajeli, alimente conservate sau afumate, carne si mezeluri, paine alba, paste, bauturi racoritoare sintetice, apa de la robinet.
  2. Alimente recomandate: fructe crude si uscate, cereale integrale, legume - in special verzi, miere - in loc de zahar, ceai verde - in loc de cafea, sucuri naturale, infuzii de plante, ulei de masline, chefir si iaurt - ocazional, apa - cel putin 2l cu inghitituri mici din 15 in 15 min.
Concomitent cu dieta, se recomanda cateva masuri care vor desavarsi rezultatele acestui proces: mersul pe jos, masaj, sport, sauna, reflexoterapie.


Tips:

- Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la 1 jumatate de lamiie si 1 lingurita de miere
- Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta). Am incercat aceasta metoda si efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv.
- Exercitiile fizice, mersul activ stimuleaza sistemul cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
- In perioda detoxifierii este posibil sa ai senzatii neplacute: dureri de cap, transpiratii mirositoare, scaune urite, iritatii ale pielii, stari de greata. Nu abandona ! Ai suficiente motive sa te bucuri ! Corpul tau va elimina toxinele si deseurile. Dupa cateva zile te vei simti minunat !
- Incearca cel putin 1 zi pe saptamana sa mananci numai “hrana vie”. Deci nu consuma mancare gatita ci numai alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, apa, infuzii de plante etc.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Si apoi se revine la regimul nesanatos de dinaintea curei? :P

Ana-Maria spunea...

:)) ..Apoi se incearca pastrarea unui regim sanatos, dar poti include putin si din alimentele interzise in timpul curei de detoxifiere.
Ma gandeam zilele astea ca prea mi-am facut de cap in ultima vreme...
Eu nu sunt o fana a bauturilor garbogazoase si nici a ciocolatei, insa de cateva luni... o tot tin intr-un chef si toata lumea m-a "rasfatat" cu ciocolata, popcorn si Cola. :) Vreau sa renunt la aceste mici delicii si sa revin la stilul meu de viata sanatos.
Din lista "renuntare la" eu consum, in viata mea de muritor, paste, carne si 3in1. :)