joi, 15 aprilie 2010

Delicate

Epilatul nu este un secret pentru nicio femeie. Fie ca alegem crema epilatoare, aparat de ras, epilator electric, ceara sau laser, toate trecem prin chinurile epilatului! De ce? Pentru ca ne dorim o piele fina!
Epilatul cu lama de ras: este cel mai ieftin si cel mai simplu. Pe cat e de usor este de indepartat firul de par, tot atat de usor ii va fi sa creasca la loc, insa de data asta va creste mult mai gros. Daca recurgeti la aceasta metoda: schimbati de fiecare data lama si sub nicio forma nu imprumutati o lama de la altcineva!, umeziti pielea dupa care aplicati spuma de ras/sapun antibacterian; folositi dupa epilare o crema hidratanta.
Epilatul cu o crema depilatoare: indeparteaza firul de par prin retezare, dar, comparativ cu rasul, lasa pielea mult mai catifelata. Firul de par va creste la fel de repede ca si in cazul lamei de ras. Tips: testati crema pe o suprafata mica pentru a prevenii posibile alergii, crema se aplica in sensul cresterii firului de par si se indeparteaza invers, nu depasiti timpul mentionat in instructiuni, dupa epilare spalati foarte bine pielea cu apa calduta si aplicati gelul special de dupa pilare/crema hidratanta/pudra talc.
Epilatul cu ceara: indeparteaza firul de par din radacina, firul crescand la loc in cateva saptamani. Aceasta metoda este mai dureroasa decat primele doua, dar incomparabil mai eficienta. Tips: se aplica la o temperatura ridicata, dar nu mai mult decat poate suporta pielea; se aplica in sensul cresterii firului de par si se indeparteaza fasia de ceara in sens invers cresterii firului de par; hidrateaza pielea dupa epilare.
Epilatul cu zahar: este una dintre cele mai noi metode. Se aseamana celui cu ceara, insa este mai putin dureros. Zaharul se incalzeste la o temperatura mult mai scazuta decat ceara si iti creeaza mai putin disconfort deoarece se lipeste de par, nu de piele.
Epilatul cu ajutorul epilatorului: indeparteaza firul de par din radacina ( ca si in cazul epilarii cu ceara). Este o metoda foarte eficienta si la indemana oricui. Este putin mai dureroasa decat epilarea cu ceara, dar dupa primele 2-3 operatiuni de acest gen, pielea se obisnuieste cu durerea si veti suporta mult mai usor. Tips: tine epilatorul vertical pe piele, in sens invers cresterii firului de par; hidrateaza pielea dupa epilare.
Epilarea cu laser (epilarea definitiva): este cea mai scumpa, moderna si eficace metoda de epilare. Pentru a scapa de problema epilatului sunt necesare 5-8 sedinte. Lumina laserului actioneaza la radacina firului de par, avand ca rezultat distrugerea acesteia. Zona ramane neteda fara nici un fir de par pentru un timp indelungat, iar tehnica te scuteste de dureri si de rutina epilarii periodice. Tips: inainte si dupa epilarea cu laser, evitati expunerea la soare
.........
Daca am rabdare sa las firele sa creasca, apelez la epilarea cu ceara intr-un salon. Daca nu, folosesc epilatorul!
Epilat brate, axila - epilator; epilat lung- ceara/epilator; epilat inghinal - ceara.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ai uitat sa precizezi ca epilarea definitiva nu e chiar definitiva...

Ana-Maria spunea...

:P Putine si firave! :P

LittleD. spunea...

E super interesant blog-ul, ma tot invart pe el :D
U ended up in my blogroll.

Kiss

Ana-Maria spunea...

Multumesc mult. Te adaug si eu! :*