duminică, 20 februarie 2011

Urzici

Nu stiu voi, dar eu am inceput sa profit din plin de sezonul urzicilor. Sunt extrem de sanatoase si gustoase. In cazul in care nu stiti cum se prepara, mai jos aveti o reteta de ciulama de urzici foarte gustoasa.

Reteta:

4 gramezi mari de urzici
4 lg faina sau malai
1 ceapa mica
150 g unt
300 - 500 g lapte
1 capatana usturoi romanesc

Modul de preparare a retetei:
Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie bine. Se scurg urzicile foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau poate fi bauta ca atare), se toaca foarte marunt. Urzicile sunt mai tari si trebuie tocate marunt, eventual utilizand mixerul.
Se caleste ceapa, se adauga urzicile tocate si 4 linguri de faina sau de malai. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga untul si lapte, pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Cand este aproape gata, adaugam usturoiul facut mujdei si mai tinem urzicile pe foc 2-3 clocote.

Pofta buna!

Niciun comentariu: