Am gasit urmatorul articol in revista Sana.
Enjoy!
Mod de preparare: graul trebuie sa fie cat mai proaspat, nu este recomandabila prepararea prin germinare a boabelor din recolte prea vechi, pentru ca ele vor incolti mai greu sau deloc. Intr-un vas mare se pune 1/5 grau, iar deasupra se lasa sa curga apa rece. Astfel, se spala graul timp de circa doua minute, fara sa se amestece cu mana, ci doar sub jet. Cand apa s-a limpezit, se lasa vasul plin cu apa si se da deoparte, fara sa se acopere, insa ferit de caldura sau curent. Din opt in opt ore, se schimba apa din vas, inlocuind-o cu alta curata. Boabele nu trebuie spalate prin frecare cu mana, ci doar limpezite, fara sa se miste din loc. In trei zile de la inceperea procedeului, boabele vor avea mici radacini si un colt mic, verde. Cand coltul a atins circa doi mm, clateste apa si scurge cantitatea intr-o sita.
Doza recomandata: adulti: trei - sase linguri pe zi; copii: una - doua linguri pe zi; bebelusi: una - doua lingurite pe zi.
Cand si cum: se consuma dimineata, pe stomacul gol. O portie de grau incoltit se marunteste bine in masina de tocat si se amesteca cu miere. Efectele curei se vor vedea in timp, dupa trei luni. Daca nu este vorba de o afectiune grava, poti constata o ameliorare a tonusului psihic si fizic in cateva saptamani de la inceperea curei. Printre primele lucuri pe care le vei observa va fi faptul ca tenul devine mai luminos, ai mai multa pofta de mancare (se reduce in schimb pofta de alcool si de dulciuri), parul nu mai cade, ai o privire mai luminoasa (graul are un bun efect asupra acuitatii vizuale).
Riscuri minime Exista si persoane care nu au voie sa tina o cura cu grau incoltit, asa ca fii atenta si la contraindicatii. O vor trata cu atentie cei ce au un exces de hormoni estrogeni in organism. Semnele acestui exces de estrogeni sunt: la barbati - lipsa pilozitatii; la femei - ciclul abundent. Daca suferi de asa ceva, cere mai mai intai sfatul unui medic.
Beneficiile curei O cura cu grau incoltit este recomandata in cazul tumorilor, a afectiunilor cancerigene, a bolilor precum artrita, problemelor hepatice, anemiei, bolilor de piele, imunitatii scazute, afectiunilor respiratorii. Trateaza problemele cu ochii, ajuta la refacerea mai rapida a organismului dupa o interventie chirugicala, este eficienta in cazul migrenelor. Hormonii vegetali au efect asupra ambelor sexe: barbatii pot trata impotenta sau sterilitatea, iar femeile - pilozitatea excesiva ori durerile menstruale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu