vineri, 23 iulie 2010

Fluctuatii de greutate si repercursiuni

Incep prin a spune ca am 1.70m inaltime; nu am fost niciodata grasa sau prea slaba cu o singura exceptie. Acum trei-patru ani, am fost pusa intre ciocan si nicovala. Aveam pe atunci ~54kg; in mai putin de sase luni am ajuns la 46-47kg... Aratam ca un schelet ambulant, sau cel putin asa afirmau toti cei care ma cunosteau. Parintii mei erau disperati.
Cu foarte multa rabdare si perseverenta, am reusit sa imi vindec psihicul si odata cu el, am inceput sa mai iau in greutate. Acum am 52kg si de un an stagnez la aceasta greutate, cu mici fluctuatii +-1kg.
Repercursiuni asupra corpului? Da. Sanii mei si-au pierdut din fermitate si pe coapse se pot vedea urme fine de vergeturi. :(
Am ajuns la concluzia ca nimic nu merita sa te consumi atat de mult! Oricat de dureros pare la prima vedere, tot ce trebuie sa faci este sa te mobilizezi si sa treci peste, pentru ca TU esti mult mai important/a decat oricine altcineva!

2 comentarii:

gabriela spunea...

Exact acelasi lucru mi s-a intamplat si mie....sa labesc cateva kg si sa devin mai slaba decat trebuie...insa eu nu am fost lafel de norocoasa ca tine...ink mai am de pus carnitza pe mine pana sa ajung cum eram. Stii cumva cum pot face asta? Incerc sa ma ingras insa toata grasimea mi se pare ca mi se duce pe coapse. Cum sa imbin -sa fac si sport cat sa ma mentin tonica dar sa si mananc ca sa ma ingras.. Oare sa mananc imediat dupa ce fac sport?

Ana-Maria spunea...

Gabriela, in primul rand, imi cer iertare pentru intarziere dar am ceva probleme cu server-ul... In al doilea rand... nu trebuie sa mananci imediat dupa ce faci sport! (Trebuie sa mananci peste vreo 2 ore dupa ce ai iesit din sala) Continua sa faci miscare si mananca sanatos!
Nu te imbuiba cu junk food pentru ca repercursiunile o sa apara mai tarziu (celulita, aspect batranicios, burtica...)
Daca constitutia ta este cu cateva kg in plus fata de cum esti acum, o sa recuperezi acele kg fara nici un efort de ingrasare. :) Cel putin in cazul meu asa s-a intamplat.
Mult succes!
XOXO