miercuri, 7 aprilie 2010Azaleea (Trandafirul de munte)

Aceasta floare aduce cu siguranta zambetul pe buzele primitorului. Este potrivita atat pentru birou cat si pentru casa.

Mod de ingrijire: prefera locurile racoroase, semiumbroase si uscate; creste foarte frumos in camere situate la nord, nu trebuie asezata in curent.
Plantei nu-i place sa fie mutata din loc in loc, deci daca ii gasesti un loc bun e bine sa o lasi permanent acolo.

Planta nu trebuie udata abundent (pentru ca florile nu se vor mai dezvolta si pentru ca este predispusa la putrezire). Apa cu care este udata azaleea nu trebuie sa fie calcaroasa sau cu clor, de aceea este bine sa o fierbi inainte. Vara, frunzele plantei vor fi pulverizate zilnic cu apa, dar cu atentie incat florile sa nu se ude.

Azaleei ii plac temperaturile de 22-25 grade C ziua si 16-18 grade C noaptea si nu se recomanda ca Azaleea sa fie expusa direct razelor soarelui.

Azaleea are nevoie de un sol poros, fibros si hranitor care trebuie sa contina un amestec de turba cu pamant din frunze de fag, ace de brad si putin nisip.
Acest sol se mentine usor umed, dar nu in exces. Daca solul este suficient de hranitor nu este nevoie sa ii fie administrate ingrasaminte.

In mod obisnuit azaleea infloreste iarna, iar primavara (in mai), dupa trecerea florilor, se pot face taieri de ajustare a coroanei. Inmultirea se face prin butasire si altoire (iunie - august).

4 comentarii:

Iulia spunea...

Este planta ta preferata? :D Imi place ca e alba si imi inspira puritate :)

Ana-Maria spunea...

Tocmai i-am facut cadou mamei o azalee alba. :D E foarte frumoasa. :)

Anonim spunea...

i-am facut cadou mamei(de 8martie)acum2-3 ani, o azalee roz.
imi place la nebunie, si mie, care nu sunt o fana inraita a florilor(de orice fel, buchet, in ghiveci), este foarte frumoasa in perioada cand este plina de flori roz, si in restul anului e dragutica, arata cam ca un bonsai wannabe ;))mama a reusit sa-i mentina forma coroanei asa cum era cand a primit-o.
nu este o planta pretentioasa- sta pe balcon tot timpul anului.

Ana-Maria spunea...

@bleack_beauty: Ma bucur sa aud ca azaleea ta e in forma maxima. :)
Mama era cat pe ce sa o piarda. Nu a udat-o cateva zile, iar florile incepusera sa se ofileasca... Insa, incet incet, isi revine. :)
Eu ador florile! De la cele de camp, pana la orhidee! Imi fac viata mai frumoasa. :)